Nätdejting: de olika alternativen och vad de är till för (min egna tolkning), del 1

Efter mina tre år av att ha använt nätdejting som verktyg till att hitta kärlek kan jag konstatera att de flesta (snubbar) som jag har mött använder dessa olika plattformar till att få ligga. Det är inget konstigt med det då attraktion kan upplevas som svårt att tolka, speciellt för en människa som ännu inte har utvecklat sitt emotionella IQ (EQ) och inte vågar eller kan ta sig förbi den fysiska attraktionen. För andra är det omvänt då de kanske först attraheras av den andres intellekt, sätt att skratta på, hur den pratar om ett visst ämne o.s.v., som i sin tur förstärker den fysiska attraktionen. I min erfarenhet kan båda dessa vägar absolut leda till ett förhållande, men i mitt fall är det endast det senare som har lett till mer än en dejt. (Sen är det självklart också så att det finns män med högt EQ som skulle klassas som fantastiska pojkvänner men som faktiskt bara vill ligga. Det är självklart OK – om de är ärliga och öppna med det så att den som söker mer än så slipper slösa sin tid. Men mer om det vid ett senare tillfälle.) Som jag också har nämnt tidigare så finns det människor som möts på dejtingsidor och faktiskt lever sina liv tillsammans, men jag har bevisligen inte kommit dit ännu.

Under dessa tre år har jag gått från att vilja utforska min sexualitet, till att hitta en KK, till att vilja gifta mig och skaffa barn (det hade jag ingen som helst lust med fram till att jag flyttade tillbaka till Sverige), till att vilja dejta alla vackra män jag kommer i kontakt med utan att bli ihop med en enda, till att vilja gifta mig och skaffa barn. Jag har testat de flesta olika plattformar och jag tänkte lista dem i en rad olika poster och ge min egen, personliga analys av dem.

 

ladda ned

Tinder: faktiskt min favorit av dem alla. Jag har kanske en naiv inställning till nätdejting överlag där jag går in med förhoppningen om att alla ska vara ärliga om vad de är ute efter, men jag kan garantera att så inte är fallet. Tinder kallas för “liggappen” och är mycket bra att ha till hands de gånger då en söker bekräftelse eller faktiskt vill ligga. Jag lägger mycket tid på att svepa höger och vänster i denna app och har slösat mer pengar än vad jag vill erkänna på att köpa till deras Plus- och Gold-funktion (Plus-funktionen låter dig svepa hur mycket som helst och kan ta dig vart du vill i världen medan dess Gold-funktion låter dig se alla som har gillat dig utan att du har svept höger) – det är oerhört beroendeframkallande. Det är en bra egoboost att se att en snygg människa också finner något attraktivt hos dig, men det hela dör ut lite när de inte hör av sig eller svarar. Majoriteten av de som använder Tinder verkar samla på sig matcher antingen för att de vill se hur många de kan samla på sig, eller för att de är för blyga för att höra av sig eller för att de ska ha en reserv lista till hands när lusten faller på.

Det är lite trist. Jag har också som vana att svepa vänster (alltså ta bort dem) om personen inte ifråga har skrivit något om sig själv. Jag är kanske en av de få som faktiskt läser allas presentationer innan jag bestämmer mig för att svepa höger (gilla), men som jag också har nämnt tidigare har jag en ful ovana att placera folk i fack beroende på utseende/kläder/arbetsplats o.s.v. och försöker motarbeta detta beteende genom att försöka ta reda på så mycket jag kan om en person innan jag bestämmer mig för att jag inte gillar den.

Enligt min lista har jag gått på minst en dejt med 13 snubbar från Tinder sedan 2015 varav två jag har träffat minst en gång till efter det. Jag vet inte om detta beror på att vi i Sverige fortfarande är ganska ovana med idén om att “dejta” eller om förväntningarna på en dejt är det vi ser i Amerikanska filmer och TV-serier vilket skapar stor press eller om det helt enkelt är så att 90 procent av alla snubbar i Stockholm som använder sig av appen faktiskt bara vill ligga, men det är inga siffror att hurra för. Jag vill också ligga! Det ska jag inte sticka under stolen med, men det är inte det enda jag vill ha: jag vill också ha allt det andra så som trygghet, kärlek och sex med en och samma person. Tinder är kanske inte den bästa appen för mig då, men den har gjort så att jag har träffat många intressanta människor och jag har också lärt mig mycket om mig själv och vad jag vill/inte vill ha – och den har även bjudit på mycket bra sex såklart 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s